Izbornik

Djelatnost mjesnih vodiča u našoj župi

Djelatnost mjesnih vodiča u našoj župi

Djelatnost mjesnih vodiča u našoj župi

Od 1991. godine u župi Međugorje djeluje Društvo vodiča za hodočasnike djeluje od 1991. godine u župi Međugorje. Svi članovi su putem odgovarajućeg seminara, te provjerom znanja, pripremljeni za rad s hodočasnicima. Svi oni koji uspješno završe ovaj seminar stječu mogućnost učlanjivanja u Društvo vodiča, a samim time i mogućnost rada s hodočasničkim skupinama.

Vodiči svoju djelatnost obavljaju u suradnji s Uredom informacija s kojim organiziraju program za hodočasnike. U istom Uredu mogu se dobiti sve potrebne informacije vezane za mjesne vodiče i to za sljedeće jezike: hrvatski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, poljski, češki i slovački, te ruski jezik. Sve potrebne informacije kao i posredovanje u traženju vodiča za vašu skupinu možete dobiti u Uredu informacija na broj tel/fax 00387 36 651 988.

Koristimo prigodu zamoliti sve one koji dovode skupine u Međugorje da uzmu mjesnog vodiča koji im itekako može pomoći tijekom njihova boravka u Međugorju te, što je najvažnije, svatko od njih je pripremljen i obučen za pružanje vjerodostojnih informacija, te svoj posao obavlja u bliskoj suradnji s Uredom informacija koji djeluje pri svetištu.