Izbornik

Opis rada

Opis rada
Glavni cilj Društva vodiča za hodočasnike u Međugorju je pomoći hodočasnicima da upoznaju prave vrijednosti Međugorja, darove i milosti koje nam ovdje Bog preko Gospe pruža, i služiti hodočasnicima slijedeći i živeći Gospine poruke pokušati uputiti hodočasnike prema sakramentima i osobnom iskustvu vjere. Međugorski vodiči nisu turistički vodiči, već vodiči hodočasnička, koji ishodno zakonu imaju položen i Državni ispit za turističke vodiče. Također su svi vodiči, kako bi vjerodostojno i u skladu s naukom Katoličke crkve kojoj svi pripadamo pomagali hodočasnicima, zadovoljili kriterije dodatnoga Župnoga ispita za vodiče hodočasnika u župi Međugorje.

Društvo danas broji preko 100 članova koji su svoje usluge spremni ponuditi na velikom broju jezika: talijanskom, njemačkom, engleskom, španjolskom, francuskom, poljskom, češkom, slovačkom, mađarskom.

Naše djelovanje usko je povezano s Župnim uredom Međugorje i Informativnim centrom MIR Međugorje. To se pogotovo očituje u činjenici da društvo ima svoga duhovnika, jednoga od međugorskih franjevaca, dok se mjesto unutar Upravnog odbora Društva kao jednom od sedam članova, redovito prepušta jednom od međugorskih franjevaca opet po izboru Župnoga ureda.

Međugorski vodiči dosljedno slijede upute Župnog ureda vezano za posjećivanje određenih lokaliteta unutar župe te točno znaju koja mjesta je poželjno posjetiti u duhu hodočašća, a koja ne.