Izbornik

Fenomen Međugorje

Fenomen Međugorje

Međugorje - Mjesto molitve i mira

Međugorje je marijansko i svjetsko molitveno središte koje se često uspoređuje sa Lourdesom i Fatimom. U prvih 35 godina Međugorje je posjetilo 50 milijuna hodočasnika i svake godine je sve više onih koji dolaze i onih koji svjedoče da su upravo ovdje u srcu Hercegovine u Međugorju napokon pronašli mir i vjeru.
Blažena Marija Djevica se ukazala djeci prvi put, njih šestero 24. 06. i 25.6. 1981. po jednodušnom svjedočanstvu vidjelaca, Gospa preko njih prenosi vjernicima poruke mira, obraćenja (pokore), posta, čitanja biblije, molitve, vjere i ljubavi. Hodočasnici koji dolaze posjećuju župnu crkvu sv. Jakova koja se nalazi u središtu Župe, Brdo ukazanja u Bijakovićima - mjesto na kojemu se prvi put ukazala Gospa, Križevac brdo na kojemu se nalazi veliki Križ posvećen 16.3.1934. g., Majčino selo i Zajednica Cenacolo.
Međugorje je najveće hodočasničko i turističko središte Bosne i Hercegovine i radi toga je u njemu mnoštvo različitosti. Međugorje je veliki svjedok da te različitosti u molitvi mogu postati velika snaga koja može preobratiti ljude i svijet. Ova činjenica ukazuje na to da je mjesto posebno, tolerantno i skladno, da su mještani na visokom stupnju gostoljubljivosti i kulture. Međugorje je jedna privlačna atrakcija i za običnog turistu i slučajnog prolaznika, koji se želi uvjeriti u nove mogućnosti života i po tome jedinstveno mjesto u Svijetu.