Izbornik

Kapelice

Kapelice

Međugorje

  Kapelica Klanjanja - Nalazi se u prostoru svetišta oko crkve
  Stara crkva, kapelica - nalaze se u kružnom toku
    Kapelica na R. K. Groblje Junčuša u Međugorju - Kapelica Bl. Ivana Merza ja sagrađena na inicijativu njemačkog hodočasnika (A. Vollmar) koji je zavjetovao da će nakon svog ozdravljenja napraviti kapelicu. Kapelica je nastala na groblju Junčuša uz pomoć jednog njemačkog hodočasnika i obitelj Dodig. 26.10.2010 godine. kapelica je posvećena Bl. Ivanu Merzu istaknutom laiku u svjedočenju evanjđelja i širenja euharistije među mladima. Unutrašnjost kapelice: 
   

Vitraji 1. Međugorska Gospa Kraljica mira (izrađen po želji i nacrtu Gosp. A. Vollmar).

Vitraji 2. Trojstvo ( Gosp. A. Vollmar je osobno izradio nacrt). Svetohranište i Križni put - mozaici (Radovi Ilije-Antonio Čale)

 
   

Kapelica -u Majčinom Selu

 

Kapelica - Zajednica Milosrdni otac

 

 

 

      

 

Filijalna crkvica Milosrdnog Isusa - Šurmanci Ikona Milosrdnog Isusa

Filijalna Crkva Milosrdnog Isusa - U Šurmancima, jednom od sela međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se filijalna crkvica Milosrdnog Isusa. Tamo se svake godine na blagdan Božanskog Milosrđa, prve nedjelje iza Uskrsa, slavi obljetnica posvete crkve sagrađene i blagoslovljene 7. travnja 2002. Izgradnju crkve je pokrenuo tadašnji međugorski župnik fra Ivan Landeka 1998. godine. Projektant crkvice je talijanski arhitekt Michele Bergamasco. Jedna molitvena skupina iz Trenta Međugorju je darovala monumentalnu sliku (ikonu) Milosrdnog Isusa od ogromnog značaja: naime, čudo iscjeljenja koje se dogodilo posredstvom te slike bilo je jedno od čuda uzeto u procesu beatifikacije Sv. Faustine Kowalske, te ujedno i priznanja pobožnosti Milosrdnom Isusu i proglašenja blagdana Božanskog Milosrđa prve nedjelje nakon Uskrsa. Ova se slika nekoliko godina nalazila u kapelici na groblju u Šurmancima, sve dok nije našla svoje konačno mjesto u ovoj crkvici koja je i posvećena Milosrdnom Isusu. Od izgradnje ove crkvice Milosrdnom Isusu u Šurmancima, brojni vjernici i hodočasnici dolaze u ovaj zaseok. Odlaze organizirano u skupinama da bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u Božanskom Milosrđu i preporučili se Milosrdnom Isusu.

 

Kapelica u zajednici - Misionarke ranjene obitelji - Vionica 

   

Groblje Kovačica - nalazi se nedaleko od crkve prema Križevcu.  

Na tom groblju pokopani su :

fra Slavko Barbarić umro 24.11.2000 na Križevcu

fra Križan Galić, ubijen od partizana kao župnik u današnjem župnom uredu 

fra Petar Vlašić, nekasašnji Međugorski župnik

fra Zoran Ostojić.

     

 

 

 

 

 

 

 


Bijakovići
 

R. K. Groblje Brzomelj -Srce Isusovo

 

Kapelica u Zajednici Milosrdni otac

Vrt Sv. Franje - Vrt je mjesto gdje posjetitelji, susreću prirodu, Kip Isusa „Izvora žive vode“, Vanjski oltar, šetnice, odmor, dječje igralište… U duhu svetog Franje, Vrt teži postati i molitveno odredište hodočasnicima u kojem će oni kroz dodir s prirodom naći trenutke molitve, mira i tišine. Iskustvo sklada i ljepote koji vladaju u prirodi, pomoći će im otkrivati Božju prisutnost u sebi i oko sebe. Vrt sv. Franje, višehektarska šuma-gaj na sjeverozapadnom djelu Majčina sela, jest posljednji projekt fra Slavka Barbarića, potaknut porukama u kojima nas Kraljica Mira poziva: «Idite u prirodu i gledajte kako se priroda budi i bit će vam pomoć da otvorite vaša srca prema ljubavi Boga Stvoritelja…» (25.4.93)

Šurmanci

 

Kapelica na R. K. Ararevu groblju

Filijalna Crkva Srebrenica na groblju Srebrenica - Miletina

 

Kapelica u Samostanu školskih sestara franjevki - Miletrina

 

Filijalna Crkva sv. Jure na novom groblju - Vionica