Izbornik

Svjedočanstvo o ispovijedanju u Međugorju

Svjedočanstvo o ispovijedanju u Međugorju

 

U tjednu kada će najveći broj hodočasnika i domaćeg puka pristupiti sakramentu svete ispovijedi, želimo donijeti priču o svećeniku koji je doživio preobrazbu svog poziva ispovijedajući u Međugorju.

Zove se Vlč. Mike Dwyer i dolazi iz Kanade u Međugorje već punih trideset godina, i to najmanje dva puta godišnje. Vlč. Mike je bio na početku svog svećeničkog poziva kad je doživio iskustvo kliničke smrti u kojem je imao susret s Isusom i Gospom. Iako se nije htio povratiti u ovaj svijet poradi ljubavi i radosti koju je osjećao u Božjoj blizini, on je poslan s pozivom da se bori za duše ljudi koje će mu biti povjerene. Svjedoči kako nikad prije tog susreta nije imao blizak odnos s Gospom, dapače, odvraćao je one hodočasnike koji su odlazili u Gospina svetišta, smatrajući kako to nije dobra kršćanska praksa. Nakon svog iskustva, on dolazi u Međugorje i zaljubljuje se u ovo hodočasničko mjesto. Iako je bio jedan od svećenika koji se trudio uvijek slijediti primjer pokojnog fra Slavka Barbarića, tek prije tri godine dolazi prvi put na Mladifest. Vlč. Mike je posvjedočio, nakon tih deset dana u Međugorju, kako je doživio preobrazbu svog svećeničkog poziva i to baš u sakramentu svete ispovijedi, posebice kroz mlade koji su mu dolazili.

Mi, koji smo tu iz dana u dan, vjerojatno ne možemo posve pojmiti milost koja vlada ovdje. Najveći broj obraćenja i čudesa se dogodio baš nakon sakramenta svete ispovijedi. Vlč. Mike svjedoči kako on sam nije svjestan što se događa u tim susretima, a mnogi mladi tvrde kako im ispovijed daruje mir, snagu i spoznaju istine o sebi samima.

On, kao i mnogi svećenici u tim danima, dolazi na ispovijedanje nekada i prije 6 ujutro, a povratak na odmor bude nerijetko tek iza ponoći. Za njih ništa ne znače ni temperature koje su posve nehumane, niti činjenica da se znoje, jedu i piju ono što se, i ako se, stavi pored njihove stolice na kojoj sjede i obnašaju službu koju im je Isus povjerio.

Molimo za svoje pastire kako nas Gospa poziva, molimo i čuvajmo svojim molitvama ovo sveto tlo koje je Bog izabrao preko Kraljice Mira, da se tu obrate srca i spoznaju životni pozivi. Molimo za Vlč. Mikea i sve druge svećenike kako bi jednake milosti doživjeli u svojim župama, te da raste broj onih koji se vraćaju u krilo svete Crkve.

 

DV