Izbornik

Nedjelja Božanskog milosrđa

Nedjelja Božanskog milosrđa

 

U nedjelju 8. travnja 2018 god. slavimo NEDJELJU BOŽANSKOG MILOSRĐA, patrona naše filijalne crkve u Šurmancima. Svečana sveta misa je u 11 satii, na Mali Uskrs.

Na blagdan Božanskog Milosrđa, prve nedjelje iza Uskrsa, slavi se obljetnica posvete crkve sagrađene i blagoslovljene 7. travnja 2002. Izgradnju crkve je pokrenuo tadašnji međugorski župnik fra Ivan Landeka 1998. godine.

Projektant crkvice je talijanski arhitekt Michele Bergamasco. Jedna molitvena skupina iz Trenta Međugorju je darovala monumentalnu sliku (ikonu) Milosrdnog Isusa od ogromnog značaja: naime, čudo iscjeljenja koje se dogodilo posredstvom te slike bilo je jedno od čuda uzeto u procesu beatifikacije Sv. Faustine Kowalske, te ujedno i priznanja pobožnosti Milosrdnom Isusu i proglašenja blagdana Božanskog Milosrđa prve nedjelje nakon Uskrsa. Ova se slika nekoliko godina nalazila u kapelici na groblju u Šurmancima, sve dok nije našla svoje konačno mjesto u ovoj crkvici koja je i posvećena Milosrdnom Isusu. Od izgradnje ove crkvice Milosrdnom Isusu u Šurmancima, brojni vjernici i hodočasnici dolaze u ovaj zaseok. Odlaze organizirano u skupinama da bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u Božanskom Milosrđu i preporučili se Milosrdnom Isusu. (Opširnije)