Izbornik

Održan Četvrti godišnji Susret koordinacije zajednica Obnove u Duhu Svetom

Održan Četvrti godišnji Susret koordinacije zajednica Obnove u Duhu Svetom

Međugorje je i ove godine bilo domaćin brojnih molitvenih skupina iz karizmatskih zajednica, domova, udruga i inicijativa povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetom. Ova Koordinacija djeluje s blagoslovom Pape Franje, svoj ured ima u Vatikanu, te se jednom godišnje održava i međunarodni susret u Rimu.

Molitvena škola se održavala od srijede, 4. travnja u dvorani Sv. Josipa u Majčinom Selu, a od petka, 6. travnja, sadržaj je bio u dvorani Ivana Pavla II. Broj sudionika je svake godine sve veći, kao i broj onih koji se žele priključiti nekoj molitvenoj zajednici, nakon što budu svjedoci velikih milosti koje se izlijevaju pod Gospinim okriljem ovdje u Međugorju. Koordinacija broji preko 1600 članova, te je u njoj i više od stotinu molitvenih zajednica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Godišnji susret se tradicionalno odvija u Međugorju tijekom Uskršnje osmine i završava na nedjelju Božanskog Milosrđa. Voditelji zajednica su poznati hrvatski svećenici i redovnici koji su i ovog puta došli u pratnji svojih članova.

Gost i voditelj škole, obuke i molitve ovih dana je bila obitelj Lozano, Neil, Janet i Matt, koji su došli s članovima svog «Unbound» tima. Ovo je posve novo iskustvo za sve sudionike, budući se ovakav model molitve primjenjuje diljem svijeta u mnogim zajednicama, a broj onih koji su primili milosti oslobođenja od raznih ovisnosti duhovne ili materijalne naravni, raste svakog dana.

Mi, međugorski vodiči, koji smo nazočili ovom molitvenom susretu možemo reći kako je ovakav vid molitve u skladu s brojnim Gospinim porukama u kojima nas je ona pozvala na molitvu, praštanje, pokajanje i zagovor za druge.

Zahvalni smo Bogu jer su i ove godine klanjanje subotom i polusatno slavljenje nakon klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, predvodili poznati katolički bendovi iz Hrvatske – Božja pobjeda, Božja slava Band i Alan Hržica, koji su i proteklih dana animirali molitvu i nagovore za sudionike ovog petodnevnog programa.

DV