Izbornik

Reggie Donnelly- neumorni dobročinitelj potrebitih

Reggie Donnelly- neumorni dobročinitelj potrebitih

U utorak, 8. svibnja slavljena je sveta misa u Kapelici Klanjanja za istinskog dobročinitelja Međugorja, gospodina Reggiea Donnellya, koji je preminuo nakon duže bolesti 31.ožujka ove godine.
Reggie Donnelly rođen je 12.prosinca 1939.-te godine u zapadnom Belfastu. Iznimno religiozan i vjeri posvećen, svoj radni vijek započeo je skromno kao mljekar i radeći u pekarstvu.
No, ono što je ovog čovjeka činilo posebnim bila je njegova neumorna borba za potrebite, osobito ovdje u Bosni i Hercegovini. Kao čovjek duboko je vjerovao u prisutnost Kraljice Mira upravo ovdje u Međugorju, te je neizrecivo velik njegov doprinos širenju poruke Međugorja po cijelom svijetu. Poznato je kako je gospodin Donnelly znao dovesti svaki mjesec u Međugorje brojne vjernike iz Irske koji su željeli osjetiti i doživjeti Gospinu ljubav. Uzimajući činjenicu kako je svoja putovanja s hodočasnicima započeo pri samim počecima ukazanja u Međugorju 80.-tih godina, njegov doprinos za župu Međugorje jest sasvim opravdano riječima nemjerljiv.
Preko organizacije „Dobri pastir za potrebitu djecu“, kojoj je bio vodeći direktor, organizirao je akciju godišnjeg darivanja potrebite djece brojnim igračkama i odjećom. No, njegova potreba da svakodnevno čini dobro za druge nije samo bila kroz navedenu organizaciju. Mnogobrojnoj djeci s ovog područja, a i šire, pomagao je pri organiziranju neophodnog liječenja kada nisu postojale mogućnosti da se liječenje adekvatno obavi ovdje u Bosni i Hercegovini. Mnoge svoje prijatelje, koji su bili liječnici uključio je u svoj rad te tako širio val dobrote među svojim poznanicima.
U Međugorje se zaljubio na prvi pogled osjetivši milosti koje Blažena Djevica Marija daje svima onima koji je ljube. Svoj doživljaj i vjeru prenosio je na sve one nebrojene hodočasnike koje je neumorno dovodio u Međugorje, te je tako dobio i nadimak Reggiegorje.
Međugorje je bilo neizostavan dio njegovog života, a i on sam je bio neizostavan dio života međugorske župe. Gospodin Donnelly ispraćen je na posljednji počinak samo 10 dana nakon smrti njegove kćerke, koje je nažalost izgubila bitku s rakom. U ime svih onih kojima je pomagao, kako u materijalnom tako u onom još bitnijem-duhovnom smislu, iskreno hvala. Zasigurno brojni vodiči i župljani Međugorja nosit će lijepu uspomenu na ovog čovjeka koji je širio mir, ljubav i dobrotu uvijek imajući ispred sebe poruku koju je Gospa toliko puta tražila od nas – MIR.

DV