Izbornik

U Međugorju održana 6. Međunarodna duhovna obnova za život

U Međugorju održana 6. Međunarodna duhovna obnova za život

U Međugorju je u subotu 12. svibnja završena 6. Međunarodna duhovna obnova za život koja je počela 9. svibnja. Susret je zaključen euharistijom koju je u 12 sati predslavio fra Damir Pavić. Tema ovogodišnjeg okupljanja, kao i svih ostalih duhovnih obnova u Međugorju, je ''Živjeti od Božje riječi - 'Tada im otvori pamet da razumiju Pisma' (Lk 24, 45)''. Sudjelovalo je oko 180 sudionika iz 14 zemalja (Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Litve, Ukrajine, Nizozemske, Mađarske, Irske i Češke.)
Ova duhovna obnova, kojom su već treću godinu zaredom, objedinjeni dosadašnji susreti za liječnike i medicinsko osoblje te pro-life seminar, sastojala od predavanja, svjedočanstava i sudjelovanja u večernjem molitvenom programu, te molitve na Podbrdu i Križevcu. Fra Damir Pavić, voditelj ove duhovne obnove, uistinu je dotakao mnoga srca svojim jednostavnim katehezama koje su bile utemeljene na četiri stupa, kako ih je on na početku nazvao. Započevši prvo i uvodno predavanje, iskreno je rekao kako nije bio siguran o čemu pričati, znao je kako će ga čekati slomljena srca koja su došla Majci u Međugorje po odgovore i po utjehu i ozdravljenje. Rekao je, sve mu se iskristaliziralo za vrijeme posjete Libanonu neposredno uoči ovog susreta. Tada je, prilikom hodočašća u svetište najpoznatije libanonske svetice, svete Rafke, vidjevši kameni oltar koji je bio na četiri stupa, četiri knjige Evanđelja: Matej, Marko, Luka i Ivan, primio odgovor o tome kako i što reći na ovoj duhovnoj obnovi.

Svi su se složili kako su ovakvi susreti, na ovom milosnom tlu, veliki i nezasluženi dar, te kako sva ozdravljenja bivaju još intenzivnija pod zagovorom naše Nebeske Majčice u Međugorju. Fra Damir je konkretno i jednostavno, navodeći primjere iz Svetog Pisma i života svetaca, svjedočio i pozvao nas na konkretizaciju onoga na što nas Gospa već 37 godina poziva. Živjeti tako da uvijek gledamo cilj – Nebo i njezin Sin, Isus.

Zahvalni smo jer je prepoznata važnost borbe za život, koji je toliko narušen i u većoj opasnosti nego ikad dosad, te su ovi seminari veliko ohrabrenje za ustrajnost na tom putu, bez obzira na sve izazove i sve napade kojima će borci za život biti izloženi.

DV