Izbornik

Don Choi Woonseok Angello

Don Choi Woonseok Angello

«Za mir na korejskom poluotoku»

Ove godine, brojni hodočasnici su došli u Međugorje zahvaliti za sve milosti koje su besplatno primili u proteklim godinama, otkad hode uz Kraljicu Mira u svojim životima. Svatko od njih, najmanje jedanput, hodočasti na mjesto ukazanja na Podbrdu i pomoli se pred kipom Kraljice Mira. Kip je dar hodočasnika iz Koreje, postavljen je na svetkovinu Male Gospe, 8. rujna, 2001. godine, te je na kipu ugraviran mali znak na kojem stoji natpis na engleskom i korejskom jeziku: «Za mir na korejskom poluotoku». Jedna od skupina koja je posjećivala Brdo ukazanja skoro svako jutro u danima pripreme za Obljetnicu ukazanja dolazi iz Koreje i sada želimo iznijeti svjedočanstvo don Choi Woonseok Angella, svećenika koji godinama dolazi u Međugorje baš u ovom razdoblju, kako bi svoje molitve Kraljici Mira upućivao za mir na korejskom poluotoku.

Ove godine, on je došao kako bi zahvalio za milost susreta koji se dogodio 27.travnja ove godine, na kojem su se susrela oba predsjednika, Sjeverne i Južne Koreje, te je tada spriječen potencijalni veliki sukob koji bi zasigurno imao utjecaja na cijeli svijet. Don Choi smatra kako je ovaj politički potez plod stote obljetnice ukazanja u Fatimi i početak trijumfa Bezgrješnog Srca Marijinog.

Znamo kako je i Papa Franjo pozivao u mnogo navrata na mir na korejskom poluotoku, a Kraljica Mira nas poziva već 37 godina na mir, mir u našim srcima, koji će, u konačnici, dovesti do mira u svijetu. Don Choi je izrazio zahvalnost svim hodočasnicima koji su se u ovom razdoblju odazvali na nebeski poziv iz Međugorja, te svoje molitve i prošnje prikazivali Kraljici Mira.
Zanimljivo je kako je don Choi podrijetlom iz Sjeverne Koreje, budući je njegov otac pobjegao iz te zemlje 1951. godine, kada je imao samo 25 godina. U Sjevernoj Koreji je ostavio svoju obitelj i nikada o njima nije pričao iz straha za moguće posljedice po njihove živote u rigoroznom komunističkom režimu, koji je još uvijek tamo na snazi. Don Choi je još kao mali dječak osjetio poziv za svećeništvom, te mu je želja bila uvećana porivom da postane misionar u zemlji iz koje je emigrirao njegov otac. Nažalost, on nikada nije uspio realizirati svoju želju, ali je sretan jer se u ovom vremenu čine pomaci k ujedinjenju tih zemalja.
Pozvao je sve hodočasnike i Gospine štovatelje diljem svijeta da mole za mir na korejskom poluotoku.

Ovih dana smo mogli svjedočiti mnogim žrtvama koje vjerni hodočasnici prinose kako bi molili i zahvaljivali za darove koje smo besplatno primili kroz ovo milosno vrijeme. Hodnja Mira koja je održana na uočnicu Gospinih ukazanja je samo jedan od načina konkretnog pridonošenja širenju mira i Gospinih poruka. Nastavimo zahvaljivati i moliti, svjedočiti životom i radošću, za beskrajne darove koje nam je Gospa dala svojim dolaskom u naše Međugorje i među naš, hrvatski narod.

 

DV