Izbornik

Svjetlo iz tamnog kuta

Svjetlo iz tamnog kuta

Malena drvena kolibica, već odavno zarasla u šikaru,  sa svih je strana okovana snijegom. Ova ledena zima nemilosrdno je gutala siromašne kućice, pa tako i nju. U mračnom kutu dnevnog boravka te kućice, tako malu, gotovo neprimjetnu toplinu i svjetlost isijavala je malena svijeća. Svjetlost je bacala na maleni Isusov kipić. Uz kipić i svijeću posjedalo je dvoje djece. Njihove malene, nježne ručice bile su sklopljene, oči zatvorene, a iz anđeoskih, nasmijanih usnica čuli su se tihi šaptaji molitve. Majka je u rukama držala malenu, ali od srca napravljenu pogačicu. I ona je molila, molila se dragom Isusu da njena djeca ne budu gladna. Ni vjere, ni hrane. Oni doista nisu bili ni gladni ni žedni, jer sve što je imala, izdvajala je za svoju djecu. Pa i svoju krišku kruha uvijek je lomila na dva dijela i njima dijelila. Molila je ta vrijedna i umorna žena, koju su već u mladosti zadesile bore, bore poput pukotina, u malenoj kolibici u kojoj živješe ona, muž i ovo dvoje djece, za sve ljude svijeta, za mir i za zdravlje, za vodu i hranu, s obitelji… Njen muž odmicao je snijeg promrzlim rukama čak i u ovo Badnje jutro. Onako pomalo neprimjetno, iako je već pet dana zaredom to čistio i jutros se brinuo u strepnji za svoju djecu  da će ih sve oboriti gripa i temperatura. Srećom, zdravi su dočekali Božićno jutro. Njihove ruke bile su siromašne, ali srca ne! Ta četiri srca gorjela su kao četiri adventske svijeće plamenom koji je sijao samo za Isusov dolazak. Kolibica, u kojoj su živjeli, bila im je dovoljna. Snalazili su se kako god su mogli i znali. I Isusu je, za dolazak, bila dovoljna štalica. Crkvena zvona pozivala su narod na svetu misu. Ova obitelj nije imala skupu, najnoviju i najmoderniju odjeću ili obuću. Nisu imali ni skupi nakit ni modne dodatke. Imali su čista srca! Srca, koja su kucala za Isusa, bili su njihovi najljepši ukrasi.
Bez obzira jeste li bogati ili siromašni, što jedete i kako se oblačite, jeste li mladi ili stari, ovog Božića otvorite svoja srca Isusu. On vas čeka jer vi ste Njegova mila djeca. Molite se za svoje bližnje, za bolesne, za tužne, za mir u svijetu… Jer On vas čuje. Činite dobra djela jer bez obzira na njihovu veličinu, On vas vidi. I mislite dobro!
Neka On bude mirna luka za vaša uzburkana srca.

N. P.


Gospina poruka, 25. prosinac 2017.
 „Draga djeco! Danas vam nosim mog sina Isusa da vam da svoj mir i blagoslov. Sve vas pozivam, dječice, da živite i svjedočite milosti i darove koje ste primili. Ne bojte se! Molite da vam Duh Sveti da snage da budete radosni svjedoci i ljudi mira i nade. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“ 


Gospina poruka, 25. prosinac 2001.
„Draga djeco! Pozivam vas danas i potičem na molitvu za mir. Napose vas danas pozivam, noseći vam u mojim rukama Novorođenog Isusa, da se ujedinite s Njim preko molitve i postanete znak ovom nemirnom svijetu. Potičite jedni druge, dječice, na molitvu i ljubav. Nek vaša vjera bude poticaj drugima da više vjeruju i ljube. Sve vas blagoslivljem i pozivam da budete bliže mom srcu i srcu malog Isusa. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu.