Izbornik

Upute Humanitarnim organizacijama

Upute Humanitarnim organizacijama

Opće upute o humanitarnim djelatnostima vezanim za Međugorje
Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu
Pokret, koji je uslijedilo nakon ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, obuhvaća hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina po čitavom svijetu, kao i pastoralnu, nakladničku, humanitarnu i drugu aktivnost…..
Ovaj će nam upitnik omogućiti da steknemo bolju predodžbu svjetske dimenzije ovog pokreta u službi univerzalne Crkve. Pružit će nam prigpdu za bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s različitim skupinama, kao i naš bolji rast u molitvi i u službi.
Molimo sve voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina da ispune ovaj upitnik i da ga pošalju u Međugorje na broj faxa + 387.36.651.444 ili da se obrate na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi ovaj upitnik primili elektroničkom poštom.
Nakon nenadane smrti fra Slavka Barbarića, 24.11.2000. na Križevcu, suradnici koji su godinama zajedno s njim radili na stvaranju i razvijanju njegovih duhovnih i humanitarnih projekata preuzeli su o njima daljnju brigu.
Djela kršćanske ljubavi (Majčino Selo, Vrt Svetog Franje, Momci Zajednice Milosrdnog Oca, Fond Prijatelja Talenata, Fond za djecu poginulih branitelja, Fond za obitelji s brojnom djecom i pomoć potrebnima) živjet će i dalje zahvaljujući djelotvornoj ljubavi prijatelja i hodočasnika Međugorja, molitveni seminari (za bračne parove, za svećenike, za mlade) će se nastaviti u duhu Isusovog Evanđelja i Gospinih poruka, a seminari posta i molitve u kući Domus Pacis održavat će se i dalje zahvaljujući franjevcima i časnim sestrama, učenicima fra Slavka Barbarića.
Osobe zadužene za rad spomenutih projekata su međugorski župnik fra Fra Marinko Šakota i fra Karlo Lovrić. Njima ili Župnom uredu se možete obratiti za sve informacije u vezi s tom djelatnošću koja živi bez ikakvih državnih subvencija, isključivo od dobrovoljnih priloga velikodušnih ljudi.
Svaka od ovih struktura vodi svoje računovodstvo i strogo poštuje nakane darovatelja. Iz poštovanja prema donatorima, molimo vas da za svaki novčani i drugi dar tražite potvrdu, koju će vam izdati institucija za koju ste dali svoj obol.
Zahvaljujemo vam, u ime svih onih kojima pomažete, za sve što činite kroz molitvu i kroz dobra djela.