Izbornik

Društvo Vodiča

Društvo Vodiča

Djelatnost mjesnih vodica u našoj župi

Od 1991. godine u župi Međugorje djeluje Društvo vodiča za hodočasnike. Svi članovi su putem odgovarajuceg seminara i provjerom znanja, pripremljeni za rad s hodočasnicima. Svi oni koji s uspjehom završe ovaj seminar stječu mogućnost učlanjivanja u Društvo vodica, a samim time i mogucnost rada s hodocasnickim skupinama.

Vodiči svoju djelatnost obavljaju u suradnji s Uredom informacija sa kojim organiziraju program za hodočasnike. U istom Uredu mogu se dobiti sve potrebne informacije vezane za mjesne vodiče i to za slijedeće jezike: hrvatski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, poljski, češki i slovački, ruski jezik. Sve potrebne informacije kao i posredovanje u traženju vodiča za vašu skupinu možete dobiti u Uredu informacija na broj tel/fax 00387 36 651 988.

Koristimo prigodu zamoliti sve one koji dovode skupine u Medugorje da uzmu mjesnog vodiča koji im umnogome može pomoći tijekom njihova boravka u Međugorju i, što je najvažnije, to su osobe koje su pripremljene i izobražene za pružanje vjerodostojnih informacija, te svoj posao obavljaju u bliskoj suradnji s Uredom informacija koji djeluje pri svetištu.