Izbornik

Međugorje: U utorak s radom počinje mobilni punkt za testiranje

Međugorje: U utorak s radom počinje mobilni punkt za testiranje

Iz Udruge turizma, hotelijera i iznajmljivača soba Međugorje obavještavaju javnost kako u utorak, 25. svibnja 2021. godine počinje s radom mobilni punkt za testiranje u Međugorju, koji će obavljati djelatnici Doma zdravlja Čitluk, u suradnji s SKB Mostar. Rezultati testiranja će biti završeni isti dan.

Mobilni punkt se nalazi iza crkve sv. Jakova u Međugorju, na lokaciji ambulante Malteških vitezova. Pristup punktu će biti označen do utorka.

S ciljem olakšanja rada ovoga mjesta za testiranje, a posebno zbog izbjegavanja većih gužvi, molimo pridržavajte se sljedećih savjeta:

1. Radno vrijeme Mobilnog punkta je svakim danom osim nedjelje u periodu/razdoblju 08:00 – 10:30 sati, a po potrebi i dulje, ovisno o broju prijavljenih osoba za testiranje taj dan.

2. Ukoliko nema prijavljenih osoba za taj dan, punkt neće raditi, a eventualno testiranje se može obaviti u Domu zdravlja Čitluk, uz obveznu prethodnu najavu.

3. Molimo sve organizatore hodočašća, te vlasnike hotela, turističkih agencija, kao i vodiče da OBVEZNO najave hodočasnike za testiranje najkasnije 24 sata prije testiranja na e – mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s naznakom da se želite testirati na COVID-19 zbog povratka u matičnu zemlju. Pri tome voditi računa koja vrsta testa odgovara pri prelasku granice, PCR ili antigenski. Ukoliko su potrebni dodatni podaci, o istom će Vas obavijestit Dom zdravlja prilikom prijave hodočasnika na testiranje.

4. Pri dolasku na mjesto testiranja, voditi računa o nužnim epidemiološkim mjerama zaštite – dezinfekcija, distanca i maska za lice;

5.Testovi se nalaze na Zajedničkom popisu koje međusobno priznaju države članice EU

6. Cijena antigenskog testa iznosi 32,00 KM, a PCR SARS-CoV-2 testa 85,00 KM s uključenim PDV–om.

7. Potvrde se izdaju i na stranim jezicima i uključene su u cijenu usluge

8. Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena preuzimanja/uzimanja uzoraka, stoga Vas molimo da vodite računa o prijavi za testiranje na vrijeme.

Svaki početak je težak i sa sobom nosi izazove, stoga Vas molimo da se pridržavate ovih savjeta, kako bismo olakšali rad djelatnicima, a hodočasnicima omogućili da na vrijeme dobiju rezultate testa koji im je potreban za povratak u svoje domovine.

Za sve eventualne dodatne informacije, možete poslati upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Izvor: brotnjo.info