Izbornik

OBJAVLJUJEMO TERMINE MEĐUNARODNIH DUHOVNIH OBNOVA U MEĐUGORJU ZA 2023. GODINU

OBJAVLJUJEMO TERMINE MEĐUNARODNIH DUHOVNIH OBNOVA U MEĐUGORJU ZA 2023. GODINU

34. Festival mladih održat će se u Međugorju od 26. do 30. srpnja 2023., a tema Mladifesta, kao i svih međunarodnih duhovnih obnova u Međugorju sljedeće godine je je: ”Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49).

”Svi oni koji su upoznati s Međugorjem i koji redovito dolaze u Međugorje znaju da je Mladifest uvijek početkom kolovoza, od 1. do 6. kolovoza. Međutim, ove godine Papa je Svjetski dan mladih u Lisabonu stavio na te datume od 1. do 6. kolovoza tako da smo mi odmah morali reagirati i pomjeriti naš datum održavanja Mladifesta, kako ne bi bilo u isto vrijeme. Naravno, ako Papa poziva sve mlade svijeta na jedno mjesto, mi ih nećemo pozivati k nama, nego će nam biti drago da mogu doći i u Međugorje, a isto tako otići i na susret s Papom”, kazao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, dodajući kako se druge duhovne obnove u župi održavaju po svojim ustaljenim terminima.

Prva od njih je 28. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, a održat će se od 14. do 18. ožujka 2023. godine.

26. Međunarodna duhovna obnova za svećenike je u Međugorju od 3. do 7. srpnja sljedeće godine, a 22. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove održat će se od 8. do 11. studenoga 2023. godine.

Uz to tijekom cijele godine na brojnim jezicima održavaju se i seminari posta molitve i šutnje.

Izvor: radio-medjugorje.com