Izbornik

Molitva: Oče Naš

Molitva: Oče Naš

OČE ! – Tko je taj Otac? – Čiji je taj Otac? – Gdje je taj Otac?

NAŠ ! – Oče naš ! – To je Otac naš. Zašto ga se bojite. Pružite mu ruke svoje.
– Oče naš ! – znači: - Dao sam se za Oca. Sve vam je dao.
Znate li da vaši očevi rade sve za vas, a kamoli još nebeski Otac.

KOJI JESI NA NEBESIMA ! – Oče, koji jesi na nebesima, to znači: tvoj otac te zemaljski ljubi, ali tvoj Otac na nebesima te ljubi mnogo puta više nego tvoj otac ovdje. Tvoj otac se zna naljutiti, a On ne zna. On ne zna, - on ti samo ljubav pruža.

SVETI SE IME TVOJE ! – Za uzvrat ti njega moraš poštovati što je on tebi dao i što ti je Otac, ti ga moraš ljubiti. Ti mu moraš svetiti i hvaliti ime. Ti moraš pred grešnicima kazati On je Otac i jest Otac i njemu ću služiti i samo ću njegovo ime hvaliti. To je znak – sveti se ime tvoje.

DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE ! – To je znak zahvale Isusu. I reci mu: „Isuse mi ništa ne znamo bez tvog kraljevstva, slabi smo, ako nema tebe. Naše kraljevstvo je propast, ono je prolazno, ali tvoje kraljevstvo nije. Daj uspostavi ga.

BUDI VOLJA TVOJA ! – O Gospodine, daj da naše kraljevstvo propadne samo da tvoje bude istinito. Daj da uvidimo da će naše kraljevstvo propasti i da na početku odmah dopustimo da bude tvoja volja.

KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI ! – To je znak, Gospodina, kako ga slušaju, kako te slušaju anđeli, kako te poštuju daj da mi to možemo. Daj da naša srca se otvore i daj da naša srca te mogu poštovati kao anđeli. Daj da se može vršiti sve sveto kao na nebu tako i na zemlji.

KRUŠ NAŠ SVAGDANJI ! - O Gospodine, mi te molimo za naš kruh. O Gospodine, daj da ga možemo dobiti. O Gospodine, što ćemo činiti, daj da uvidimo da kruh svagdanji nećemo dobiti bez molitve.

DAJ NAM DANAS ! – Daj nam Gospodine, kruha i hrane za dušu. Daj nam sada, daj nam danas, daj nam uvijeke. Taj kruh neka bude kruh hrana za dušu. Taj kruh neka nas hrani - taj kruh neka sveti tebe, taj kruh neka bude vječni.

I OTPUSTI NAM DUGE NAŠE ! – I otpusti nam duge naše. Otpusti nam Gospodine duge naše! O, otpusti nam jer nismo dobri, jer nismo vjerni.

KAKO MI OTPUŠTAMO DUŽNICIMA NAŠIM ! – Otpusti nam jer ćemo otpustiti onima kojima nismo mogli do sada otpustiti grijehe.
O Isuse, otpusti nam molim te!
Vi molite da vam otpustim grijehe onoliko koliko vi otpuštate. To ne bi bilo ništa. To vam govori vaš nebeski Otac u toj riječi.

I NE UVEDI NAS U NAPAST ! – Gospodine oslobodi nas od teških kušnji, Gospodine slabi smo. O daj Gospodine, da te kušnje ne budu za nas propast.

NEGO IZBAVI NAS OD ZLA ! – Gospodine, daj izbavi nas od zla. Da u tim kušnjama osjetimo samo dobro – samo jedan korak u život.

AMEN !!! – Neka bude tako, Gospodine, i neka se tvoja volja vrši.

(izdiktirano Jeleni I Marijani Vasilj, 23.rujan 1984 god.)