Izbornik

Upute Organizatorima

Upute Organizatorima
  • Podsjetnik organizatorima i pratiteljima hodočašća

Još jedanput podsjećamo organizatore i pratitelje hodočašća da bez dozvole Župnog ureda nikome nije dopušteno voditi skupine po međugorskim molitvenim mjestima (župna crkva i prostor oko nje, molitveni prostor oko kipa Uskrslog, Brdo ukazanja, Križevac, Plavi križ, groblje itd.).

Također podsjećamo da su molitvena mjesta prostor tišine i sabranosti. Oni koji su ovlašteni za vođenje i praćenje skupina dužni su paziti na očuvanje molitvenog ozračja i poštovati ostale vjernike i skupine koje se nalaze na istim mjestima. Neka dakle vremenskim opsegom i jačinom razglasa izbjegavaju monopoliziranje molitvenog prostora.

  • Najava hodočašća i kontakt sa vodičima
  • Najave hodočašća prije dolaska u Međugorje potrebne su da bi Ured informacija mogao organizirati program za hodočasnike i tako im bolje služiti. Zato molimo sve organizatore hodočašća da najave dolazak svoje skupine na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon/fax: 00 387 36 651 988.
  • Preporučamo svim organizatorima da koriste usluge mjesnih vodiča: http://medjugorjeguides.com.
  • Sve dodatne informacije kao i posredovanje u traženju vodiča za vašu skupinu (za hrvatski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski, poljski, češki i slovački jezik) možete dobiti u Uredu informacija na gore navedenu e-mail adresu i telefon.

 

Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu
Pokret, koji je uslijedilo nakon ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, obuhvaća hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina po čitavom svijetu, kao i pastoralnu, nakladničku, humanitarnu i drugu aktivnost…..
Ovaj će nam upitnik omogućiti da steknemo  bolju predodžbu svjetske dimenzije ovog pokreta u službi univerzalne Crkve. Pružit će nam prigpdu za bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s različitim skupinama, kao i naš bolji rast u molitvi i u službi. 
Molimo sve voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina da ispune ovaj upitnik i da ga pošalju u Međugorje  na broj faxa + 387.36.651.444 ili da se obrate na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  kako bi ovaj upitnik primili elektroničkom poštom.