Izbornik

Nadbiskup Trsta mons. Giampaolo Crepaldi: U Međugorju nam stiže hitan poziv na obraćenje

Nadbiskup Trsta mons. Giampaolo Crepaldi: U Međugorju nam stiže hitan poziv na obraćenje

Okupljeni oko oltara, na kojemu se obnavlja prinos Gospodina Isusa Ocu, po snažnom djelovanju Duha Svetoga, želimo izraziti našu odanu zahvalnost trojstvenoj Ljubavi, koja se ovdje u Međugorju na poseban način očituje u osobini Njegovog praštanja i Njegovog milosrđa. I mi smo, kao žena grješnica iz evanđeoskog odlomka, došli ovamo kako bismo pali do Isusovih nogu. Poput nje, i mi smo pozvani njegovati veliku ljubav, jer ljubav nam daje iskusiti besplatnost praštanja, riječi su kojima je u Međugorju svoju homiliju počeo mons. Giampaolo Crepaldi, nadbiskup Trsta.

On je u četvrtak (19. rujna) na vanjskom oltaru međugorske crkve sv. Jakova predslavio svetu misu, a koncelebrirao mu je 81 svećenik.

I mi se moramo osjećati spašenima i potpuno otkupljenima od svoga zla, koje je često i kroz dugo vrijeme žalostilo našu dušu, prepoznavajući onaj duboki mir koji nam sam Isus najavljuje: Oprošteni su ti grijesi i Vjera te tvoja spasila; idi u miru! Ovo je jedna od formula s kojima ispovjednik zaključuje obred ispovijedi, ponavljajući svakom penitentu istu želju za spasenjem i mirom. Njegujmo to blago: i neće nam nedostajati Njegova milost, kazao je nadbiskup Crepaldi naglasivši kako nam u Međugorju stiže hitan poziv na obraćenje, ''koji je konkretiziran u pozivu da svoj život usmjerimo prema Kristu''.

A Djevica Marija je Majka koja nas prati na tom našem putu da stignemo do Isusa Krista; Majka je to koja, povezujući naše srce sa Svojim srcem, omogućuje da se stopimo u Kristu, u Njegove misli i namjere, u Njegovu volju. U tom svjetlu, želimo se otvoriti za posvetu sebe Kraljici mira, svjesni da Marija želi naše spasenje i spasenje naše braće.

To je put svetosti koji treba prolaziti s krunicom u ruci: u razmatranju kršćanskih tajni, inače bi ostali nerazumljivi misteriji života i povijesti čovječanstva koji tako pronalaze svjetlo, a koje ćemo večeras povjeriti majčinskoj ljubavi Kraljice Mira, kazao je nadbiskup Crepaldi pozvavši da ovoj Kraljici povjerimo supružnike i obitelji, naše mlade, naše svećenike, osobe posvećenog života i bogoslove. Pozvao je da joj povjerimo i one koji su bolesni, usamljeni i odbačeni, poniženi i očajni, one koje potkopava misao da je život nepodnošljiv teret, da povjerimo i naše gradove i one koji njima upravljaju, naše biskupijske Crkve, te je na kraju svoje homilije zatražio da ''ovoj Kraljici povjerimo svoje živote, tražeći milost da budemo zaštićeni u neizmjernom dobru vjere, nade i ljubavi Krista Gospodina''.

Izvor: medjugorje.hr