Izbornik

PAPA PONOVIO POZIV NA SUDJELOVANJE U DANU MOLITVE, POSTA I DJELA LJUBAVI

PAPA PONOVIO POZIV NA SUDJELOVANJE U DANU MOLITVE, POSTA I DJELA LJUBAVI

Nakon kateheze na općoj audijenciji, u pozdravu vjernicima koji govore arapski, papa Franjo podsjetio je da je molitva „način komuniciranja i slušanja Boga“

Papa Franjo ponovno je u srijedu, 13. svibnja 2020. pozvao vjernike da sutra, 14. svibnja sudjeluju u Danu molitve posta i djela ljubavi koji se obilježava na poticaj Visokog odbora za ljudsko bratstvo.

Nakon kateheze na općoj audijenciji, u pozdravu vjernicima koji govore arapski, papa Franjo podsjetio je da je molitva „način komuniciranja i slušanja Boga“ i da je zbog toga prihvatio poziv Visokog odbora za ljudsko bratstvo da se sutrašnji dan posveti molitvi, postu i dobrim djelima. „Pozivam i potičem sve da se pridruže ovom događaju: ujedinimo se zajedno kao braća u molitvi Gospodinu da spasi čovječanstvo od pandemije, da rasvijetli znanstvenike i izliječi bolesne“, rekao je Papa.

Visoki odbor za ljudsko bratstvo, osnovan nekoliko mjeseci nakon povijesnog susreta u Abu Dhabiju između pape Franje i velikog imala Al-Azhara Ahmeda al-Tayyeba održanog 4. veljače 2019., uputio je poziv da se u četvrtak 14. svibnja obilježi Dana molitve, posta i djela ljubavi. “Uputit ćemo molitvu Svemogućem Bogu da spasi svijet i pomogne nam pobijediti pandemiju, kako bi se vratila sigurnost, stabilnost, zdravlje i napredak tako da, jednom kad prestane ova pandemijska kriza, naša Zemlje bude više no prije gostoljubivo mjesto za čovjeka i ljudsko bratstvo“, ističe se u pozivu.

Izvor: www.ktabkbih.net/ika.hr