Izbornik

Članovi Upravnog odbora "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje" kod Plavog križa molili za sve hodočasnike

Članovi Upravnog odbora "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje" kod Plavog križa molili za sve hodočasnike

Ostavljen trajni spomen povezanosti hodočasnika sa Međugorjem.


Ovih dana se uređuje Plavi križ, mjesto Gospinih ukazanja i mjesto molitve. Povodom toga su i članovi Upravnog odbora "Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje" posjetili ovaj molitveni prostor i u novoobnovljeno podnožje Plavoga križa trajno predali svoju molitvu Kraljici Mira za cijeli svijet, Crkvu i sve hodočasnike. Molitva je napisana i stavljena u bočicu koja je zazidana u kameno podnožje Plavog križa kao simbol trajne povezanosti hodočasnika i mjesta ukazanja naše nebeske Majke.


Naime, zajednica "Cenacolo" i nekoliko mladih iz župe svakodnevno rade kako bi taj prostor bio prilagođen za molitvu u tišini i sabranosti.
Od samog početka ukazanja na tom mjestu, članovi molitvene skupine koju Gospa vodi preko vidioca Ivana Dragičevića, su obilježili to mjesto križem. Na pocetku je to bio jednostavan drveni križ kojeg su obojili u plavu boju. Tako je ovo mjesto dobilo svoje ime. Molitvena skupina koja od 1982.god do danas postoji i svoje molitvene susrete često ima na Plavom križu, žarko želi da se ovaj molitveni prostor uredi dostojanstveno i da bude pristupačno svima.

 

"Kraljice Mira, naša nebeska Majko; srcima punim ljubavi i zahvalnosti, prinosimo ti naše molitve za cijeli svijet, cijelu Crkvu, a posebno, za sve hodočasnike i one koji se preporučuju Tvome zagovoru."

 


"Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje"

Galerija