Izbornik

U ČITLUKU SE PRIDRUŽITE MOLITVI KRUNICE BOŽJEGA MILOSRĐA U ZAJEDNIŠTVU S CIJELIM SVIJETOM

U ČITLUKU SE PRIDRUŽITE MOLITVI KRUNICE BOŽJEGA MILOSRĐA U ZAJEDNIŠTVU S CIJELIM SVIJETOM

I ove se godine Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora uključuju u međunarodnu molitvenu inicijativu Iskra Milosrđa koja će se održati u ponedjeljak, 28. rujna u 15 sati. Inicijativom, koju su 2008. pokrenuli poljski Isusovci u Łódźu, ostvaruje se molitveno zajedništvo vjernika cijeloga svijeta koji na ulicama i trgovima svojih gradova, mjesta i sela mole krunicu Božjega milosrđa.

Na poticaj Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa u molitvi na otvorenom sudjelovat će molitelji iz 19 hrvatskih gradova i mjesta iz devet nadbiskupija i biskupija: Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske, Zadarske i Zagrebačke nadbiskupije te Dubrovačke, Porečke i Pulske, Sisačke te Varaždinske biskupije. Molitvi se pridružuju i Bosna i Hercegovina s po jednom lokacijom u Mostarsko-duvanjskoj te Banjolučkoj biskupiji, kao i Crna Gora, odnosno Kotorska biskupija.

Taj grad u Bosni i Hercegovini je Čitluk. Udruga “Zavjet Gospi” i OFS – Treći red župe Krista Kralja Čitluk pozivaju na molitvu krunice Božjeg milosrđa 28. rujna 2020. u 15 sati na Trgu žrtava Domovinskog rata 2, između općine i policije.

”Vrijeme u kojemu živimo nosi teško breme cijelom svijetu, a također i našem narodu Brotnja i Hercegovine, stoga utecimo se tom daru koji nam Isus dade – Božjem milosrđu. Kako sam Isus govori sestri Faustini: ‘Čovječanstvo neće naći mira dok se s pouzdanjem ne obrati Mome milosrđu’. Stoga, idemo zajedno naše Brotnjo, a vrlo rado i šire ujediniti u molitvi i zajedništvu te zazovimo Božje milosrđe na naš hrvatski narod i domovinu”, pozivaju Brotnjaci iz Udruge “Zavjet Gospi” te mole sve da na krunicu dođu desetak minuta ranije kako bi točno počeli moliti u 15 sati (sat milosrđa).

Iz ove udruge kažu još kako se raduju zajedništvu našeg naroda i iskrenoj molitvi te da su svi pozvani.

Izvor: radio-medjugorje.com