Izbornik

Međugorje i učenici Osnovne škole Bartola Kašića iz Mostara

Međugorje i učenici Osnovne škole Bartola Kašića iz Mostara

 

Učenici Osnovne škole Bartola Kašića iz Mostara, zajedno sa svojom učiteljicom Dijanom Planinić, posjetili su sa velikim oduševljenjem Međugorje. Mjesto susreta različitih ljudi iz cijelog svijeta gdje se mnogi od njih uvijek iznova vraćaju. A zašto je to tako uvjerili su se i sami.

Posjet Međugorju je započeo svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova koju je predvodio fra Perica Ostojić. Učeći o povijesti samog Međugorja učenici su posjetili temelje stare crkve u Međugorju, te prostor oko crkve Sv. Jakova. Tako je svatko od njih uputio svoje molitve kod kipa Uskrslog Isusa, te su u Dvorani sv. Ivana Pavla II. imali priliku pogledati film o „Marijinim obrocima“, organizaciji koja svojim djelovanjem pomaže školovanje djece diljem svijeta. Upravo ova organizacija svojim radom osigurava školski obrok djeci diljem svijeta, te se stoga i zovu „Marijini obroci“.

Za vrijeme boravka u Međugorju upoznali su i Toma iz Engleske s kojim su vrlo rado razgovarali, te tako ispitali svoje znanje engleskog jezika. Razveselio ih je svakako i susret s vidiocem Jakovom, koji im je ispričao o udruzi „Marijine ruke“ i na koji način pomažu potrebitima u župi Međugorje i izvan nje. Uslijedio je posjet Dvorcu, te Plavom križu i Majčinom selu. Kroz razgovor sa Paolom Tomić saznali su nešto više o Majčinom selu, njihovoj svakodnevici  i djeci koja tu žive. Svakako to je bila i prilika za malo zabave i smijeha na ljuljačkama i toboganima koju nisu htjeli propustiti.

Puni dojmova o viđenom učenici su stigli u prostorije Radio postaje „Mir“ Međugorje, gdje su imali priliku vidjeti kako se snimaju radijske emisije, te su i sami sudjelovali u kreiranju njihovog programa. Učenici su zajedno otpjevali pjesmu „Evo nas pred tobom Marijo„  kao svoj mali dar svim slušateljima Radio postaje „Mir“ Međugorje, što ih je posebno oduševilo.

Tako su ovi mali školarci pokazali kako se  kroz vjeru i molitvu  može puno toga naučiti, a svojim dječjim osmjehom i veseljem obogatili su i prolaznike s kojima su se susretali tijekom svog posjeta Međugorju. Bio je to jedan lijep dan pun smijeha, veselja i igre, ali prije svega dan koji je pokazao odraslima kako mogu puno toga naučiti od onih najmanjih.

Galerija

DV