Izbornik

Završena 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća

Završena 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća

Završena 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje 

  Tradicionalno u  ovo vrijeme u Međugorju se održavaju  susreti za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. Ove godine, novost je da su svi seminari preimenovani u duhovne obnove, pa i ovaj prvi susret kojeg vodi međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Tema svih ovogodišnjih susreta će biti - Živjeti od Božje riječi: „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24, 45). Broj sudionika je manji zbog nepovoljnih vremenskih prilika, ali je sadržaj jednako bogat i raznovrstan. Tako je prvi dan započeo s fra Marinkovim predavanjem o poslanju organizatora hodočašća, vodiča i konkretnim životom koji bi se trebao živjeti po Gospinim porukama. Jutarnji program svakog dana započinje s polusatnim klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, te nakon toga slijede predavanja, a tu su bila i predstavljanja Udruge Marijine ruke i Društva vodiča za hodočasnike u Međugorju.Predsjednica Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, Mojca Čarapina, predstavila je Društvo koje postoji od 1991.g. i broji više od 100 članova, različitih profesija, životnih dobi, te je naglasila kako su neki od članova i prevoditelji na ovoj duhovnoj obnovi, dok su pak neki došli kao hodočasnici u Međugorje i tu našli svoje supružnike i životno poslanje.

Drugog dana, predavanja su bila iscrpna i tu je bio svima poznati fra Danko Perutina i Saverio Gaeta, talijanski novinar koji je izlagao o konkretnim dokazima u korist međugorskih ukazanja.Unatoč izazovnim vremenskim uvjetima, sudionici su molili na međugorskim brdima i zasigurno je i to bilo milosno vrijeme. Susret završava svetom misom u petak jutro, nakon razmjene iskustava, a naši dojmovi su kako je doista bilo lijepo biti u zajedništvu s organizatorima hodočašća, družiti se i stjecati nove spoznaje, jer svi smo u konačnici samo u službi Gospe. Ona je ta koja nas je sve pozvala i skupila iz svih krajeva svijeta kako bismo pronosili Njezine poruke mira i obraćenja.

Galerija 

DV